Parodontitis – de løse tænders sygdom

Parodontitis er en inflammationssygdom, der skyldes aggressive mikroorganismer som bakterier og virus. Over 50 procent af den voksne danske befolkning lider af sygdommen.

gebis

Kontakt os for behandling

Tandbehandling på klinikken
Tandbehandlingen går kort fortalt ud på at fjerne de aggressive mikroorganismer, der forårsager parodontose. Det gør vi på klinikken ved en meget grundig tandrensning af dine tænder og tandkødslommer. Rensningen fjerner belægninger (plaque) og tandsten, både over tandkødet og nede i tandkødslommerne.
Inden tandrensningen får du lagt et depot med jod i tandkødslommerne. Jod virker antibakterielt og dræber 98 % af mikroorganismerne.
Vi bruger ikke jod, hvis du er gravid, har problemer med skjoldbruskkirtlen, stofstiftesygdomme eller erkendt allergi. Hvis du tilhører en af de nævnte grupper, bedes du oplyse det inden tandbehandlingen.

Hjemmebehandling 
Videnskabelige undersøgelser viser, at de aggressive mikroorganismer vender tilbage til tandkødslommerne ca. en uge efter den grundige tandrensning. Derfor skal du hjemme skylle tandkødslommerne 2 gange om ugen med en desinficerende væske – en tynd kloropløsning på 0,1 %, leveret fra apoteket. Det forhindrer nemlig, at den aggressive mikroflora kravler ned i tandkødslommerne og forårsager parodontitis igen.

Laserbehandling
I visse tilfælde er tandbehandling med antibakterielle midler, operation og hjemmebehandling med kloropløsning ikke nok. Her supplerer vi med laserbehandling, der dræber de bakteriekulturer, der er årsag til problemerne. Tandbehandlingen er effektiv, smertefri og uden bivirkninger.